Noen ganger er det godt å bare sette maten i ovnen og la tida gjøre jobben. En slik kul ting å lage, er grønnsakgryte. Kjøp inn en pose (eller to for en større familie) med hele, blanda grønnsaker. Jeg ser at de fleste butikker har en eller annen form for slike poser. Det er gjerne gulrot, kålrot, sellerirot, persillerot, pastinakk og lignende i de posene. Du kan selvfølgelig kjøpe grønnsakene uten den posen, men husk da på å kjøpe en liten kålrot og hvis det finnes; en halv eller liten sellerirot. Et annet alternativ er å sjekke i kjøleskapet: kanskje har du nok grønnsaker i skuffen til å lage dette. Potet fungerer godt sammen med grønnsakene, hvis poteten er “kokefast”.

Vask, rens/skrell og kutt i passe biter alle grønnsakene som er i posen. Hvis du vil ha litt mer, kan en brokkoli og en paprika passe sammen med dette. Legg grønnsakene i en ildfastform. Ha på salt og pepper og hell over litt olje. Vend grønnsakene slik at de får olje, salt og pepper på seg alle sammen.

Lag en pose potetmos og legg oppå grønnsakene. Da trenger du ikke potet sammen med grønnsakene. Det fungerer som et lokk, og du kan steke grønnsakene uten annet lokk på nederste rille i ovnen i ca 45-60 minutter på ca 180 grader.

Andre ting som kan brukes som lokk, er: Fersk torsk med salt og pepper; Kyllingfilet delt flatt i to slik at den er tynnere – med salt og pepper; Fersk laks med salt og pepper; eller et glasslokk som passer til ildfastformen du bruker. Nydelig middag, både vegetar og med fisk eller kjøtt.

Handleliste:

1 pose, ca 1 kg blandet grønnsaker (ikke salat..)

Brokkoli

Paprika

Kokefast potet eller en pose potetmos

Eventuelt Fisk eller Kjøtt nok til familien

Temperatur på ovnen er 180 grader, og tiden i ovnen er 45-60 minutter. Stikk i grønnsakene for å kjenne at de er passe gjennomstekt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *